Afrikai válogatás - Ajándék teacsomag

200g
7 430 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

12:00 -ig leadott rendeléseket másnap (munkanap) kiszállítjuk!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 1) 345 41 50
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 1) 434 84 53
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 980 Ft + 250 Ft utánvét díj

GLS CsomagPont átvétel: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 760 Ft + 190 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Izgalmas különlegességek a varázslatos kontinensről.

Ajándék teacsomag

Rooibush 50 gr., Tanzánia Luponde 50 gr., Kenya 50 gr., Rooibush vanília 50 gr.

Teák ezüst fémdobozban és díszcsomagolásban.

Tökéletes tea ajándék!

Kenya: Kenyában a teát a Nagy-hasadékvölgy magasan fekvő területein (akár 2700 m-en), vulkáni vörös talajon termesztik. Mivel az ország teatermő régiói az Egyenlítő mentén találhatóak, sok csapadékot és bőséges napsütést kapnak, ugyanakkor a nagy tengerszint feletti magasság miatt hűvösebb klímát élveznek. A teatermesztéshez így ideálisak a körülmények, és egész évben lehet szüretelni.
Kenyában a Camellia sinensis sinensis változatát termesztik, aminek kb. 5%-a ortodox, a többi ctc-módszerrel készített fekete tea. A kenyai ctc-teák meghatározó összetevői a klasszikus reggeli keverékeknek: ezek biztosítják a telt, kerek ízeket és a jellegzetes aromákat. De nem mindet töltik filterbe, egyes nagyobb szemcséjű ctc-teákat szálas teaként is felhasználnak. Különleges tea, lapacho tea: a részletekért kattintson ide.
A teát főként a Nagy-hasadékvölgy két oldalán található magas vidékeken termesztik, legfeljebb 0,4 hektáros földeken. A Kenyai Teafejlesztési Hatóságnak sikerült bevonnia a kis gazdaságokat az ágazatba.

Rooibush: A rooibushteaként ismert, erjesztett gyógynövényes italt leggyakrabban koffeinmentes teahelyettesítőként használják, de erjesztetlen változatban is kapható. Semleges alap lehet keverékekhez, kiválóan illik gyümölcsökhöz, fűszerekhez és egyéb ízesítőkhöz. A rooibushtea antioxidánsokat tartalmaz, jótékony hatású álmatlanság esetén, illetve egyensúlyban tartja az emésztést és a vérkeringést. A cserje (vörös fokföldi rekettye) kizárólag Dél-Afrikában, Fokföld nyugati régiójában terem.

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.