Assam Mancotta

Kínai keresztezésből nyert rügyes souchong!Az ízét egy sajátos,muskotályos és fű
Származás: 
Tea típusa: 
100g
1 880 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

12:00 -ig leadott rendeléseket másnap (munkanap) kiszállítjuk!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 1) 345 41 50
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 1) 434 84 53
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 980 Ft + 250 Ft utánvét díj

GLS CsomagPont átvétel: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 760 Ft + 190 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Kínai keresztezésből nyert rügyes souchong! Az ízét egy sajátos, muskotályos és fűszeres tónus színezi.

Indiában található Assam területe, ahol a remek időjárásnak (monszunesőnek) hála nagyon hatékony teatermesztő terület. Az assami fekete teák rendkívüli testességgel bírnak. A teaültetvények a tealeveleket április és november folyamán szüretelik a legpárásabb és leforróbb időben, melyhez a monszun során megáradt folyók táplálják a tápanyagban gazdag termőtalajt. Az assami fekete tea betakarítási fázisa alatt, akár 38 fok is lehet a hőmérséklet, amely hasonló egy üvegházi termeléshez. Az első szüret áprilisban időszerű, míg a következő május-június idején folyik ennél a fekete teánál. A legtöbb termesztő igyekszik nagyszerű minőségű szálas fekete teát készíteni, amit magasabb áron exportálhatnak.

A fekete tea a legáltalánosabb tea az angolszász kultúrában. A fekete teával való ismerkedés általában a teafiltereknél és a közkedvelt keverékeknél, például English Breakfastnél kezdődik. Emiatt talán ugyanazt az ízvilágot sejtjük valamennyi fekete teában, pedig számos, különböző aromájú, összetett ízvilágú változata létezik.
A fekete tea egészében fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. Az erősebb fajtákat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a selymesebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében ajánlott megkóstolni, mielőtt ízesítenénk. A legismerebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán termesztik, de növekvő népszerűségük miatt már Kínában is terjesztik.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

A legtisztább, legkönnyebb teákat termelő magasföldi Nuwara Eliya tartományból.
1 680 Ft
Ceylon Orange Pekoe
1 400 Ft
Uva tartomány a sűrű ceyloni teákról nevezetes.
1 580 Ft
Fekete tea
1 790 Ft
Egy elegáns és erős teakeverék a legjobb minősítésű ültetv Különleges fekete tea
1 990 Ft
Egy apróra tört levelű tea, amely ennek köszönhetően erősebb főzetet ad. A leger
1 390 Ft