Valóban egészséges a zöld tea?

2011. december 14. - 10:12

A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat és ásványi sókat. Aszkorbinsavat (C vitamin) a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz a nyers levél. Megtalálható a zöld teában továbbá sokféle B vitamin is, amely a vízben oldódva hamar kikerül a főzetbebe. Napi öt csésze zöld tea kielégíti 5-10 százalékát a napi B2 vitamin, nikotin, B0 vitamin, pantothensav szükségletnek. Ugyanez az öt csésze zöld tea adja továbbá 5 százalékát a napi magnézium, 25 százalékát a kálium és 45 százalékát a napi mangánszükségletünknek. A zöld tea magas fluoridtartalma is jelentős - egy csészében körülbelül 0.1 mg fluorid található - több, mint a fluorral kezelt vízben. A tudományos kutatások alapos bizonyítékokkal szolgáltak arra, hogy a zöld tea csökkentheti az szívbetegségek és az infarktus veszélyét, továbbá többféle rákos betegség megelőzésére is alkalmas.

Tovább a zöld teák oldalára >>