Milyen teát válasszunk egyes ételekhez?

2016. november 09. - 14:11

A tea remekül párosítható bármilyen ételféleséghez, a borokhoz hasonlóan válogathatjuk úgy össze, hogy harmónikusan kiemelje az ételek ízét.

A gasztronómiai élmény fokozásához megpróbájuk összefoglalni milyen ételt milyen típusú teával ajánlott párosítani.

Könnyű reggelihez: yunnani, ceyloni, assam és kenyai fajták

Nehéz reggeli: Lapsang Souchong, assam és ceyloni teák

Könnyed ebéd: darjeeling, oolong teák, kínai zöld teák

Fűszeres fogások: keemun, jázmin, ceylon

Halételek: Earl grey, darjeeling

Vadak: Lapsang Souchong, jázmin, kenya

Szárnyasok: oolong, darjeeling

Étkezés után: fehér és zöld teák

Ha tökéletes teát akarunk készíteni gondosan figyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre és forrázási időre. Üzleteinkben örömmel segítünk a tea elkészítésében is.