matcha

A tea fokozza a kreativitást

A tea fokozza a kreativitást Pu erh tea

A tea fokozza a kreativitást: még egy jó indok a teafogyasztásra

Egy tanulmány szerint a tea hozzájárul a tiszta tudathoz és a könnyebb összpontosításhoz, ezzel serkenti kreativitásunkat. A kutatók úgy találták, hogy a teában található koffein és teanin javítja a figyelmet és az éberséget. Azt állítják, a hatásokat a tea elfogyasztása után néhány percen belül érzékelni lehet.

Teakészítés a múltban VII.

Teakészítés a múltban VII.Teázás a múltban

A japán teaszertartás

Korok, mesterek, iskolák változhattak, de a teaszertartás lényege maradt. A RIKJŮ tanítása szerinti ceremóniát mutatjuk be.

Meghívás

A vendéglátó a teamesterével megbeszélte, hogy kiket hívnak meg a csa-no-jura. A teamesterl (csadzsin) a jelöltek közül kiválasztott öt főt, legfeljebb hetet, akiket a kor szokásos formája szerint hívott meg. A teamesterek, akik csak előkelő családoknál működtek, nagy megbecsülésben részesültek. Az egyszerűbb néprétegnél a teamester szerepét legtöbbször a háziasszony látta el.

A világ teatermesztő országai - 8. Japán

Japán teaszertartás, Matcha zöld tea

A japán teatörténet egyik változata szerint az első teamagokat Dengjó daisi buddhista szerzetes hozta Kínából Kr. u. 805-ben.  Azt is tudni vélik, hogy néhány teamagot elküldtek a jamasirói Togano-o apátjának, és az ebből nevelt, majd Udzsiba vitt növények a mai napig az ország legfinomabb teáit adják. Nagyjából ugyanebben az időben öt nagyobb ültetvényt létesftettek Aszahiban, Kambajasiban, Kiogokuban, Jamanában és Umojiban, amelyek mindegyike a mai napig létezik.

Matcha Matcha japán zöld tea
4 900 Ft

Japán matcha teája meghódítja az Egyesült Államokat

Japán matcha teája meghódítja az Egyesült Államokat

NEW YORK - Henry Crosby három évvel ezelőtt próbálta ki először a matcha teát. Barátja, Tom úgy hallotta, a matcha egészségesebb a hétköznapi zöld teánál, mert a leveleket - ahelyett, hogy csak áztatnánk őket - elfogyasztjuk, így több antioxidánst viszünk be a szervezetünkbe. De az ízre nem számítottak…

“Meglepően ízletes volt” - emlékezett vissza Crosby.

Feliratkozás RSS - matcha csatornájára